Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης "ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ"

Απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/745 (MDR)

Μενού
  • ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΣΤΟΧΟΙ
  • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
  • ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μενού

Βιογραφικό Παπαϊωάννου

Θεόδωρος Γ. Παπαϊωάννου

Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης και στο Πανεπιστήμιο “Carol Davila”, Βουκουρέστι, εξωτερικός συνεργάτης της Microsoft Research, καθώς και ερευνητής (research fellow) στο Εργαστήριο Βιοϊατρικής Πληροφορικής του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ομάδα Συντονισμού στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (Coordination Group on HTA for Medical Devices), Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Βαλκανικής Ιατρικής Ένωσης και μέλος Εθνικών και Διεθνών Επιστημονικών Φορέων και Ομάδων Εργασίας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Αποζημίωσης Υπηρεσιών Υγείας, Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και Υλικών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και μελέτη ιατροτεχνολογικών προϊόντων, την αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας, την ανάλυση ιατρικών δεδομένων καθώς και την ιστορία της ιατρικής και την ιατρική ηθική. Έχει αναπτύξει καινοτόμες μεθόδους και τεχνικές για την εκτίμηση της αρτηριακής σκληρίας, της καρδιακής παροχής, της ευαισθησίας των αρτηριακών τασεοϋποδοχέων, της ευαλωτότητας και της νεοαγγειογένεσης των αθηρωματικών πλακών, της μεταβλητότητας της αρτηριακής πίεσης ενώ έχει αξιολογήσει πειραματικά και κλινικά καινοτόμες εμφυτεύσιμες ιατρικές συσκευές, τεχνητά όργανα καθώς και διαγνωστικές συσκευές. Ήταν επιστημονικός υπεύθυνος σε 4, κύριος ερευνητής σε 5 και επιστημονικός συνεργάτης σε 7 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Η έρευνά του του έχει λάβει 7 διεθνή και 20 εθνικά βραβεία και έχει δημοσιευθεί σε 260 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με περισσότερες από 10.000 αναφορές (h-index 53).

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=qnhwqOAAAAAJ&hl=el&oi=ao

Scopus: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=7005100143

4 εβδομάδες

38 ώρες

Εξ αποστάσεως

Πιστοποιητικό

Μονάδες ECTS: 1,5

690 ευρώ

ΕΚΠΑ

Εγγραφές: έως 15/9

Έναρξη: 1/10/2025

©2025 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης "ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ" | Design: Θέμα εμφάνισης WordPress Newspaperly